luni, 28 septembrie 2015

Poligamie, poliamor? Zi-i cum vrei! If it's love, nothing's wrong.




Cine a zis că nu poți iubi două sau mai multe persoane în același timp? Fiindcă nu e etic sau moral? Dacă poți să urăști mai mult, poți la fel de ușor să și iubești mai mult. Persoanele care au trecut prin viața ta (pe rând) și le-ai iubit au fost diferite. Nu ai iubit același lucru la toate. Una te săruta pasional, una îți pregătea micul dejun, alta știa să te facă să uiți că ai o zi grea și să te bucuri de fiecare moment.
La fel, la fiecare dintre persoanele respective ceva nu ți-a plăcut. Ăsta e motivul pentru care probabil acum nu mai fac parte din viața ta...
Consider că fiecare dintre noi avem foarte multă iubire de oferit. Însă poate ne lăsăm prea mult prinși în capcanele vieții și lăsăm grijile și oboseala să ne distragă atenția de la lucrurile minunate care se întâmplă în jurul nostru în fiecare clipă. Uităm să spunem un Mulțumesc!, un Mi-e dor de tine!, uităm să zâmbim oamenilor pe stradă. Astfel, punem 'la colț' iubirea din noi, și lăsăm loc indiferenței, urii, geloziei, invidiei să își facă rădăcini și să se extindă ca o liană în sufletele noastre și a celor din jur. 
Unde vreau sa ajung defapt?
Zic, și susțin, că poți iubi mai multe persoane în același timp.
Fiecare om e special în felul lui. Unul stie să te facă să te simți în siguranță, pe când altul te însoțește în experințe care vă duc la marginea prăpastiei și vă inundă corpul cu adrenalină. Unul stie exact cum să se uite la tine ca să știi că te dorește, pe când altul, cu stângăcie, își face curaj să își strecoare degetele în palma ta, evitându-ți privirea.
Fiecare om trebuie iubit... diferit.
Ai prieteni cu care mergi la party-uri și vă prinde răsăritul, sau alții cu care mergi la lansări de carte și la teatru? La fel, poți să ai în jurul tău persoane care îți satisfac diferit plăcerile sufletești... și nu numai :) și care trezeasc în tine sentimente profunde. Și le poți iubi pe toate pentru ceea ce sunt și ceea ce îți oferă. Și le simți lipsa când sunt departe...
Faptul că iubești mai mult și mai mulți/multe nu înseamnă că ești infidel. Înseamnă că pur și simplu poți iubi. Si asta dovedește faptul că ai ajung într-un stadiu în care ești mulțumit de ceea ce ai devenit, ești împlinit cu tine și știi că fiecare zi e o oportunitate pentru a evolua și pentru a învăța ceva nou.

Spread the love!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu